ΜΕΡΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΙ ΦΗΡΑ

Η ονομασία Σαντορίνη αναφέρεται στην Αγία Ειρήνη, από το όνομα του παλιού καθεδρικού ναού στο χωριό Περίσσα. Μέχρι τότε, ήταν γνωστό σαν Καλλίστη («η ωραιότερη») ή Στρογγύλη («η στρογγυλή») ή Θήρα. (από την Wikipedia)

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Η Σαντορίνη είναι το παγκοσμίως γνωστό ελληνικό νησί που βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο.

Πρόκειται για μια πτήση 40 λεπτών από το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας ή κατά μέσο όρο 6 με 8 ώρες βόλτα με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά.

Η Σαντορίνη είναι ουσιαστικά αυτό που έμεινε μετά από μια τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη που κατέστρεψε τους πρώτους οικισμούς σε ένα πρώην ενιαίο νησί και δημιούργησε την σημερινή γεωλογική καλντέρα. Μια γιγαντιαία λιμνοθάλασσα με απόκρημνους βράχους σε τρεις πλευρές. Το κύριως νησί κυλάει προς το Αιγαίο. Η πρωτεύουσα Φηρά, η Οία και το Ημεροβίγλι, βρίσκονται στην κορυφή του βράχου που κοιτάζει τη λιμνοθάλασσα, τα ηφαιστειακά πετρώματα και το παγκοσμίως γνωστό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.

Εκτός από την εκπληκτική θέα και τα καταπληκτικά ηλιοβασιλέματα η Σαντορίνη είναι γνωστή για τα τοπικά κρασιά που έχουν βραβευτεί διεθνώς.

Η Σαντορίνη φιλοξενεί επίσης τις απίστευτες «Ανασκαφές» του Ακρωτηρίου καθώς και τα ερείπια της Αρχαίας Θήρας, και τα μουσεία της Αρχαίας και Προϊστορικής Θήρας, σε βολική τοποθεσία κοντά στην Pantelia Suites.

ΦΗΡΑ

Τα Φηρά, πρωτεύουσα του νησιού της Σαντορίνης, βρίσκονται στην κορυφή της πλαγιάς με θέα τα ηφαιστειογενή νησιά “Παλαιά” και “Νέα Καμένη”, την Θυρασσία και το παγκοσμίως γνωστό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.

Η θέα του Αιγαίου, τα λευκά κτήρια στα βράχια καθώς και η κοσμοπολίτικη ζωή των Φηρών είναι μερικά από τα στοιχεία που μεταξύ πολλών άλλων καθιέρωσαν τη Σαντορίνη ως έναν από τους πιο δημοφιλής ταξιδιωτικούς προορισμούς.